maanantai 1. tammikuuta 2018

Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa

 
Oriveden luontohelmet -ryhmänäyttely

Oriveden kirjastolla 5.12. ̶  (30.12.2017) 5.1.2018
 
Saimme näyttelyllemme lisäaikaa, joten vielä ehtii käydä katsomassa töitämme perjantaihin 5.1. 2018  asti Oriveden kirjaston aukioloaikoina!
 
Näyttelyssä on esillä Orivedellä asuvien taiteilijoiden näkemykset Suomen luonnonsuojeluliiton 100 luontohelmi -kampajan Oriveden kohteista, Eräpyhän ja Pukalan retkeilyalueista. Ryhmänäyttelyn taiteilijat Tom Linkopuu, Laura Lehtinen, Seppo Leinonen, Paula Nurminen, Marius Olsen, Ilona Raipala, Tuija Suutari ja Jukka Tilsa ovat tulkinneet näyttelyn teemaa haluamallaan tavalla sekä erilaisilla taidetekniikoilla. Näyttelyssä on esillä monipuolisesti taidegrafiikkaa, valokuvia, maalauksia sekä piirroksia. Katossa olevat installaatiot ovat tehty fotoetsauksista ja paperileikkauksista.

Kantavana voimana on ollut näyttelyn taitelijoiden tahto osoittaa arvostusta ja visualisoida luonnon suojelemisen tärkeyttä. Edustavia luontokokonaisuuksia on säästettävä paitsi meitä itseämme, myös tulevia sukupolvia varten. Tarvitsemme luonnontilaista luontoa ja oikeaa metsää. Suomen luonto on ollut kautta aikojen taiteilijoimme inspiraation kohde ja monet rakastetut ikoniset taideteokset käsittelevät kansallismaisemiamme.

Suomen luonnonsuojeluliiton 100 luontohelmeä on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kampanja, jonka avulla liitto houkuttelee kansalaisia nauttimaan ja vaikuttumaan Suomen luonnosta. Luonto on useille suomalaisille tärkeimpiä asioita itsenäisyydessä. Helmien joukossa on tuttuja ja tuntemattomia luontokohteita, joiden olemassaoloa ja luonnontilaa uhkaa muutos Suomessa.

Pukala-Punkaniemi on kansallispuistotasoinen luontokokonaisuus Orivedellä, Pukala-järven pohjoisrannalla. Alueeseen sisältyvät Pukalan virkistysmetsä sekä Punkaniemen-Vuorilahdenvuoren alue. Luontohelmen edustava maisema vaihtelee metsä- ja suoalueista jyrkkiin rantakallioiseen järvimaisemaan.

Eräpyhän luontokokonaisuuteen kuuluu luonnonsuojelu- ja virkistysalue. Eräpyhä on luonnoltaan ja kulttuuriympäristöltään arvokas kohde. Luonnonsuojelualueen ympärillä olevaa metsää uhkaavat hakkuut Oriveden kaupungin toimesta. Eräpyhä on mäntyvaltaista jylhää kalliometsää, mutta virkistysalueella on runsaasti rehevää metsää, joka monipuolistaa suojelualuetta merkittävästi.

Yhteistyökumppaneina näyttelyssä ovat Oriveden kaupungin kirjasto, Oriveden luonnonsuojeluyhdistys ja Oriveden Taidehuone.
Näyttelyaikaan pidennettiin, joten vielä ehtii käydä katsomassa töitämme 5.1. 2017 perjantai klo 17.00 asti Oriveden kirjaston aukioloaikoina!

Ilona Raipala, Revontulet, instalaatio (fotoetsaus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti