keskiviikko 5. kesäkuuta 2024

Taidemyllyn viikonloppinäyttely 8.-9.6.2024




Näyttelyn työni ovat sarjasta ”Tuleva maa”. Kaunokirjallisuudella ja visuaalisella taiteella voi kertoa tai esittää vaihtoehtoisia mahdollisuuksia tulevaisuudesta. Scifi kirjallisuus kolahti 70-luvulla minuun.

Käsityöläisyys ja scifi sulautuu syväpainovedoksissani. Olen tehnyt kuvat tekstikehotteilla tekoälylle ja muokannut kuvia kuvankäsittelyohjelmalla. Sarjan teeman tulevaisuuden käsittely tekoälyllä antoi seuraavan tason työskentelyyni vuonna 2024. Vuonna 1974 piirsin Rapid tussikynillä ja luin mm. scifi kirjallisuutta. Millainen on nykynuoren todellisuus 50 vuoden kuluttua 2074, kun tussikynän lisänä on tekoäly? Onko silloin toteutumassa jokin niistä visioista, joita nyt tehdään?

Tekoälyn lisäksi vedoksiin liittyy käsityöläisyys. Niitä varten teen painolaatat. Työ on fyysistä. Leikkaan metallilevyjä, levitän painovärejä metallilevyjen kuvien uurteisiin ja painokoneella värit siirtyvät paperille. Graafikot ovat tehneet tätä samalla tavoin muutama sata vuotta. Tekoäly on tullut mukaan hetki sitten taiteeseen. Käsityö, perinteiset työtavat, ideat, ja uuden mukaan ottaminen on taidetta.

Syksyllä alkaa Fotogravyyrikurssini Oriveden seudun kansalaisopistossa. Kurssi on ollut opiston opinto-ohjelmassa vuodesta 2008. Tervetuloa opiskelemaan taidegrafiikkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti