maanantai 6. toukokuuta 2019

Taiderattaan kevätnäyttely päättää talvikauden 2019






Taiderattaan kevätnäyttely on Oriveden kirjastossa 6.5. 10.5. Kolmatta sataa peruskoululaista teki töitä luokanopettajiensa ja oriveteläisten taiteilijoiden kanssa.  Ilona Raipala ja minä pidimme grafiikankurssia, Tuija Suutari sekä Laura Lehtinen vetivät akvarellikurssia. Oppilaiden työskentely oli upeata ja maalaukset sekä vedokset ovat hienoja.


Edellinen näyttely kirjastossa oli Eija Isojärven maalausryhmien ja Tuija Suutarin piirustusryhmän yhteinen näyttely. Olen ollut vuosia mukana Tuijan innostava piirustusryhmässä. Hyvää on myös, että meillä on ollut ammattitaitoiset mallit piirustustunneilla. Paikallaan oleminen ”pitkissä malleissa” ja croquis-piirustusjaksojen nopeat vaihdot onnistuivat heiltä erinomaisesti.


Tänä vuonna ryhmämme jäsenet tekivät omista töistään kuvakirjat, joten näyttelyyn pääsi jokaiselta kurssilaiselta suurempi määrä töitä. Tuijan idea oli hieno, joten omien töiden painamista kirjaversioksi teen jatkossakin. 





Kevään iloisiin tapahtumiin kuului myös osallistuminen TaituE-tapahtumaan Eräjärven Eerolassa  Taidetapahtuman tuotto käytettiin lyhentämättömänä Eräjärven koulun ja päiväkodin lasten arjen elävöittämiseen, kuten retkiin sekä leikki- ja liikuntavälineisiin. Olin mukana pitämässä grafiikantyöpajaa monotypiasta, ja annoin yhden grafiikan vedokseni taidehuutokauppaan. Tallensin oman työni huutotapahtuman muistoksi itselleni. Osaavana meklarina toimi Reijo Kahelin, jonka ansioista jokaisesta huudettavasta työstä saatiin hyvä hinta. Meklari kertoi tapahtuman aikana, että kaikki taustatiedot teoksien tekotavoista oli selvitetty Wikipediasta, joten faktat olivat hänellä tiedossa!



 

Tänä kesänä tulee täyteen kaksi vuosikymmentä, kun ostimme Anina-purjeveneemme.  Oma vene tuli lopulta takaisin elämääni pitkän tauon jälkeen vuonna 1999. Aika ei ole tullut koskaan tylsäksi vesillä, vaikka olisi liikkumatta tuntikausia järven tai meren selällä. Purjehdusharrastuksestani minulla on omat sivut  

kuva Hannu Purhonen



     



Tulevana kesänä minulla on tarjolla muutama taidepajatyöskentely kurssi kiinnostuneille. Tervetuloa tekemään grafiikkaa!






grafiikankurssi  29.6.2019 - 30.6.2019 La: 10.00- Su: -17.00 ilmoittautuminen
kurssimaksu on 80€ sisältää 19 oppituntia


Purnu 

Taidetyöpaja keskiviikkoisin klo 15 – 18 Nuorille ja aikuisille, ilmoittautuminen päivää ennen, pääsylipun hinnalla.
19.6. grafiikkaa taidegraafikko Tom Linkopuu

Lapsi –aikuinen työpaja lauantaisin 22.6.-10.8. klo 12 – 15 pääsylipun hinnalla.
22.6. colalitografia taidegraafikko Tom Linkopuu
                       
                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti